Portugieser du Monde kóstolófesztivál – Pécs

Portugieser du Monde kóstolófesztivál - Pécs

A közép-európai portugieser borok és termelők szemléje

2023. április 15., szombat, 15:00 – 20:00

Portugieser du Monde jegyárak: 2023. március 1-től elővételben a jegymester.hu oldalon és az ismert jegyirodákban: 5.900 Ft, a helyszínen 7.900 Ft.

A portugieser borok kedvelőit várja 2023. április 15-én a pécsi Dóm Kőtárban megszervezésre kerülő közép-európai borok hangulatos sétáló kóstolója.

A rendezvény keretében számos hazai és külföldi fajtabor és portugieser alapú házasítás, de a pincészetek jellemző stílusát reprezentáló más borok is bemutatásra, kóstolásra kerülnek.

Az eseményen természetesen a Jackfall színeiben mi is ott leszünk. Standunkon a prémium Gesztenyés – Portugieser borunkat lehet kóstolni 3 különböző évjáratból.

További információkat a 2023. április 15-én a pécsi Dóm Kőtárban megrendezésre kerülő Portugieser Du Monde Kóstolófesztivál eseményről.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Prémium Portugieser Gesztenyés

A fajta Közép-Európa minden bortermelő országában elterjedt, hívják portugizernek, purtugizacnak, portugalkának, blauer portugiesernek vagy modrý portugalnak (régebben oportónak) , így a szervezők szeretnék ezeket a borokat egy mezőnyben látni. Idén már kilencedszerre kerül megrendezésre a nemzetközi portugieser fajtaverseny, a rendezvény első napján, április 14-én nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok.

A versenyt a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. szervezi, a Pécsi Borozó szerkesztősége közreműködésével.

Négy kategóriában lehetséges nevezést leadni a Portugieser Du Monde versenyre:

  • Fiatal portugieserek (2022-es évjárat).
  • Évjáratos portugieserek (2021 vagy korábbi évjárat).
  • Minimum 50%-ban portugiesert tartalmazó házasítások.
  • Portugieser különlegességek (fehérborok, rozék, pezsgők stb.).

portugieserdumonde.com/a-versenyrol

Elmúlt 18 éves? A weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.