Prémium Villányi borok

Jackfall

Villányi Fehérborok

Tótágas Jackfall fehérbor

Tótágas Fehér

A Tótágas Fehér 100% villányi Chardonnay fajtabor. A borászat két egymást követő évjáratú szőlőből készült házasítása. Illatában a friss fehér virágokat idézi. Ízében citrusos jegyek, fehér húsú gyümölcsök díszítik ezt a könnyeden elegáns, friss fehérbort. Csirke és hal ételekhez, vagy csak egyszerűen magában ajánljuk, jól behűtve.

Chardonnay prémium Villány

Chardonnay 2021 – Prémium

A Jackfall birtok komoly fehérbora, méltán viseli a Jackfall nevet, hiszen egy gyönyörű példánya a Chardonnay-nak. A reduktív és oxidatív technológia házassága, fele tétel 8 hónapot töltött első töltésű francia tölgyben, fele tétel pedig acéltartályban várta a házasságot. Így született meg ez a Chardonnay, ami nem éppen egy könnyű kaland, közepesnél nagyobb test, lendületes savak, szájban krémes szerkezet.

Villányi prémium fehérborok

Pezsgő

Pezsgő Brut nature

Jackfall Brut Nature 2020

Az első pezsgőnk Méthode Traditionelle – hagyományos eljárással, palackos erjesztéssel készült. Brut Nature – különlegesen száraz – a „dosage” nem tartalmaz cukrot. Vintage 2020 pezsgő Chardonnay fajtából készült (Blanc de Blancs) – teljes mértékben tiszta Chardonnay.

Rosébor

Villányi Rozébor

Rózsabimbó rosé rozébor

Rózsabimbó 2022

Mély rubin szín lazac tónusokkal. Testes, telt rozé feszes savakkal. Az illatban friss piros gyümölcsök, málna, szamóca és piros ribizli, később ott a csipkebogyó is. Szájban is roppanós, gyümölcsös, citrusokkal kiegészítve. Lecsengése hosszú, melyben újabb ízjegyeket is felfedezhetünk.

Jackfall Classicus Borok

Classicus vörösborok

Tótágas Vörösbor cuvée

Tótágas Vörös 2017

A Jackfall pince ezúttal is nagyot dobbantott: Cabernet Sauvignon és Franc, pici Merlot-val kiegészítve, ilyen áron…? Nos, így igaz és a bor mégis tartalmas és csábító, érdekes, meggybefőttes jellegű, közepes testtel, játékos struktúrával. Induljon a buli, álljon fejre minden!

Lendületes illatvilág, amelyben azonnal fel lehet fedezni a termőhelyet. Friss gyümölcsökkel mutatkozik, úgymint meggy, szeder, áfonya, valamint egy kevés keleti fűszer. Kóstolva finom savkészletet kapunk, karakteres, de nem túlzó tanninszerkezetet, az illatot idéző gyümölcsösséget. Szerkezete inkább feszes, teste közepes, a bor nagyon jól iható, simán meg lehet inni belőle több pohárral is.

Jackfall Duett vörösbor

Duett 2019

Igazi gasztrobor, a Jackfall második bora, amely a pincészet indulásától velünk van, de mindig kicsit másképp. Általában a Portugieser uralja, és a Merlot egészít ki. Közepesnél nagyobb testét határozott gyümölcsös keret veszi körül, mely leginkább meggyes és szilvás.

Villányi Kékfrankos

Kékfrankos 2015

A Kékfrankos nevét egy anekdota szerint a napóleoni háborúk idején kapta, amikor a Sopronban elszállásolt francia katonák francia frankért vásárolták a bort. Az óta hívják kékfrankosnak.

Feltünően fiatalos megjelenés rubin színnel, enyhén lilás reflexszel. Friss illata a feketebogyós gyümölcsök mellett egy karakteres és sokrétű fűszertömeget is hordoz, ez utóbbi csábítóvá teszi. Szájban nagyon jó savakat kapunk, csiszolt, lendületes struktúrát, nagyon jó tannint. Sokrétű tétel, amiben óriási potenciál van.

Cseresznyés cuvée classicus franc-merlot

Cseresznyés 2018

Folytatjuk a jól bevált házasítások sorát a Cseresznyéssel. A nevét egyszerűen a szőlőterületről kapta, ami hivatalosan nem is a Cseresznyés nevet viseli, csak mi hívtuk így magunk közt a rajta virító cseresznyefának köszönhetően. Az első évjárata a 2008-as volt, amit a 2012-es követett. A házasítás gerincét a Cabernet Franc adja, és a már tőlünk megszokott módon 18 hónapot töltött hordóban a tétel. Azonban, ennél a házasításnál, szigorúan másod-harmad töltésű hordókat használtunk 225 literes és 5 hektósat egyaránt, hogy primer gyümölcsök ízei még szebben érvényesülhessenek.

Cseresznyés dűlőválogatás

Merlot 2020

2020-ban úgy döntöttünk, hogy a merlot-t szóló szerephez juttatjuk, vagyis először készítettünk belőle önálló fajtabort. Korábban csak házasításokhoz használtuk, több évjáratban is hozzájárult a Grand vagy a Cseresznyés sikeréhez.

A merlot az egyik legszélesebb körben telepített szőlőfajta a régióban, és a meleg, napos éghajlaton, valamint a gazdag talajon igazán jól érzi magát.

A villányi merlot mély rubin színéről és komplex, gyümölcsös aromájáról ismert. A bort jellemzően tölgyfahordóban érlelik, ami sima, bársonyos textúrát kölcsönöz neki, vaníliás és fűszeres jegyekkel gazdagítja az ízvilágát. A bor általában közepes vagy telt testű, kiegyensúlyozott savakkal és hosszú lecsengéssel.

Számos ételhez, például grillezett húsokhoz, pörköltekhez és kiadós tésztaételekhez illik. Önmagában, lassan kortyolgatva is nagyszerű.

Összességében a merlot fantasztikus választás mindazok számára, akik egy kiváló minőségű, ízgazdag vörösbort keresnek.

Cabernet Franc száraz vörösbor

Cabernet Franc 2017

A Cabernet Franc kiemelkedik a többi szőlőfajta közül, mert a nagy évjáratok mindegyikében képes egyedi és egyértelmű módon bemutatni a borvidék különlegességét. Villány cabernet franc-jai, klímájából adódóan optimálisan hordozzák a mediterrán hatásokkal tűzdelt kontinentális klíma ízjegyeit. Egyszerre robosztus és elegáns, lehengerlő és játékos bor.

Cabernet Sauvignon Vörösbor Villány

Cabernet Sauvignon 2018

Koncentrált, fajtajelleges, száraz, testes Cabernet Sauvignon. Tanninban gazdag, ennek ellenére jól iható vörös tétel határtalan gyümölcsösséggel, kevés feketeborssal, enyhe hordóhatással.

 

Classicus syrah Villányi Borvidék

Syrah 2016

Mély, fiatalos rubin szín, lilás széllel. Illata közepesnél intenzívebb, rendkívül precízen gyümölcsös, a meggy kivételes, de van áfonya és szeder is. Kóstolva remek szerkezetet kapunk: semmi nehézkesség, kirobbanó gyümölcs (lásd az illatot), remek savak, arányos alkohol, semmi melegség, alig detektálható hordóvanília. A tannin külön szám: egyszerre puha, csiszolt, de gerinces. A fajta petrolos-toastos jellege meg sem érinti.

Villányi prémium vörösborok

Prémium vörösborok

Villányi Prémium Portugieser 16

Gesztenyés 2016 Portugieser

100% Portugieser. Érdekessége, hogy Villányban senki nem készít prémium bort ebből a fajtából, csak a JACKFALL.

Az oportó illat kiugrik a pohárból. Megkóstolva is szépen hozza az oportó egyértelmű jegyeit, feszes test, kellemes savérzet, ropogós gyümölcsök. Nagyszerű fajtajelleges Portugieser, érezhető potenciállal.

Közepes rubin szín. Mély gyümölcsösség az illatban, érett cseresznyével és édes fűszerekkel. A korty mély és jól strukturált, az ízben málna és cseresznye, selymes és puha tanninok, szép érettség, hosszú lecsengés.

Gesztenyés Portugieser

Gesztenyés 2017

Prémium portugieser a 2017-es évjárat minden szépségével felvértezve. Borászunk „szíve csücske”. A Jackfallnál kiemelt figyelmet kap ez a fajta, mert a portugieser a Villányi borvidék hagyományos helyi fajtája. Ezért is készítünk, amelyik évjáratban csak lehet, prémium portugiesert. Az eredmény pedig mindig magáért beszél.

Feszes, mégis rendkívül bájos , kiegyensúlyozott szerkezetű jó arányokkal rendelkező száraz vörösbor. Zamatos gyümölcsök mellett érezhető a dohány, a szantálfa, markáns fűszeres jegyek, a nyári vadvirágok és gyógynövények Illata is. Ízében főként a frissen szedett és érett piros bogyós gyümölcsök dominálnak.

gesztenyés 18

Gesztenyés 2018

Villányi Prémium, 100% Portugieser vörösbor! Közepes rubin szín. Intenzív gyümölcsösség az illatban, érett cseresznye, szilva, csipkebotyó, mandula és édes fűszerek. A korty mély és jól strukturált, az ízben málna és cseresznye, meggy és szilva, selymes és puha tanninok, szép érettség, jól integrált, enyhe hordó-hatás, hosszú lecsengés.

Kékfrankos borok

Kékfrankos 2019

A Jackfall Borbirtok első prémium Kékfrankos bora.

A Kékfrankos nevét a legenda szerint a napóleoni háborúk idején kapta, amikor a Sopronban állomásozó francia katonák francia frankért vásárolták a bort. Az óta hívják kékfrankosnak. Rubin- vagy mélyvörös színű, férfias, karakteres, csersavban gazdag, testes, zamatos borát sokan kedvelik, a gazdák nagyburgundinak is nevezik. A Kékfrankos bora aránylag lassan fejlődik, egyéves korára az érdességét finom bársonyosság váltja fel, nemes ízével legbecsesebb vörösboraink közé tartozik. Nemcsak önmagában, hanem házasítva is kitűnő tulajdonságokat mutat, megtartva markáns karakterét.

100% Cabernet Sauvignon Bor

Pillangó 2020 vörösbor

Gyönyörű fajtajelleges illat fekete ribizlivel, kevés szederrel, borssal és csillagánizzsal, egy leheletnyi toastossággal a végén. Kóstolva komoly test, szépen lekerekedett tanninok és izgalmas savak. Az ízeket a fekete ribizli vezeti, de némi szilva és szeder is jelen van. A hordóhatás pont megfelelő, csak aláfestésként van jelen a vanília és a bors. A lecsengés hosszú. Komplex, elegáns tétel.

Villányi Franc prémium 2019 száraz vörösbor

Villányi Franc 2019

A végtelen nehezen kedvez az esszenciálitásnak. De amikor a kísérletezési kedv felülkerekedik, akkor születhenek olyan alkotások, mint a Jackfall 2019-es Villányi Franc-ja. Ez a 2019-es prémium tétel két különböző módon mesél nekünk az évjáratról, a szőlőről és a terroir-ról. A 2H és 3H névre keresztelt tétel egy és ugyanaz, mégis különböző, ami összekóstolásukban rögtön meg is mutatkozik. Ez a stílusban való különbözőség pedig az eltérő hordóhasználatnak köszönhető. Mi a legegyszerűbben úgy jellemezzük őket, hogy a 2H karakteresebb, franc-ra jellemző fűszeres jegyeket inkább megmutató tétel, míg a 3H-ban jobban előjönnek a gyümölcsösebb ízek.

Villányi Franc 2016

Villányi Franc 2016

Közepesnél mélyebb rubin szín. Illatában intenzív piros és fekete bogyós gyümölcsök, kiegészülve édes fűszerekkel. Kóstolva egyszerre intenzív és elegáns, közepesnél csak egy picivel nagyobb testtel, kerek savakkal és elképesztő gyümölcsösséggel, selymes tanninokkal és közepesnél hosszabb lecsengéssel. “Nagyon egyben van!”

Villány Syrah Prémium 09

Syrah 2009

A Jackfall pince Syrah bora először 2009- ben került palackba, a Kisharsányban lévő Gesztenyés dűlőnkről, amit 2003-ban ültettünk és 2006 óta termő. Mint az összes szőlőnket, a Syrah-t is kézzel szüreteljük, gondosan kiválogatjuk a legszebb fürtöket. Acél tartályban erjesztjük kíméletesen préseljük és 18 hónapig másodtöltésű magyar tölgyfahordókban érleljük. A fogadtatása felülmúlta minden várakozásunkat és azóta is az egyik legnépszerűbb borunk. Immáron a harmadik évjárat kerül a polcokra.

A fiatal telepítésnek, a gondos válogatásnak és a hozamkorlátozásnak köszönhetően jelentős koncentrációval bír. Mély rubin szín, illatban intenzív fűszeres aromák keverednek meggyel, szederrel és ibolyával. Szép savak, integrálódott selymes tannin bon-bon meggyel, szegfűszeggel, fekete borssal és a végén a fekete csoki marad, egész sokáig.

grand cuvée 16

Grand Cuvée 2016

A Jackfall csúcs-házasítása. 90% Cabernet Franc és 10% Merlot alkotja ezt a cuveé-t. Komoly, mégsem nehéz testet és finom tannin-struktúrát kapott. Visszafogott, elegáns, erőteljesen gyümölcsös illat és szájat betöltő gyümölcsös ízvilág jellemzi. Egy „különleges évjárat” külónleges bora, várhatóan hosszú élettartammal. Minden palackját érdemes több órával a fogyasztás előtt felnyitni.

A Villányi Borvidéki borokat külföldi és a magyar szakemberek is a piac kiemelkedő minőségű és kedvelt tételei közé pozícionálják.

Jackfall Borászat Kisjakabfalva. DHC Villány

Pannon Borrégió – Villányi Borvidék

Minden, amit teszünk a szőlőben és a feldolgozóban, arra irányul, hogy prémium villányi borokat készítsünk. Persze sok tényező van, melyek befolyásolják a végeredményt – főként az évjárat, de azon dolgozunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a szőlőből.

Kínálatunkban mindig találsz magadnak olyan tételeket és borcsomagokat, melyeket igazán kedvező áron szerezhetsz meg kizárólag a webshopunkból.

DHC Villány eredetvédelem
Elmúlt 18 éves? A weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.