Prémium Villányi borok

Jackfall

Fehérborok

Tótágas fehérbor

Tótágas Fehér

A Tótágas Fehér 100% Chardonnay fajtabor. Illatában a friss fehér virágokat idézi. Ízében citrusos jegyek, fehér húsú gyümölcsök díszítik ezt a könnyeden elegáns, friss fehérbort. Csirke és hal ételekhez, vagy csak egyszerűen magában ajánljuk, jól behűtve.

Chardonnay borok

Chardonnay 2019

A Jackfall birtok komoly fehérbora, méltán viseli a Jackfall nevet, hiszen egy gyönyörű példánya a Chardonnay-nak. A reduktív és oxidatív technológia házassága, fele tétel 8 hónapot töltött első töltésű francia tölgyben, fele tétel pedig acéltartályban várta a házasságot. Így született meg ez a Chardonnay, ami nem éppen egy könnyű kaland, közepesnél nagyobb test, lendületes savak, szájban krémes szerkezet.

Rosébor

Rozé

rozébor Rózsabimbó

Rózsabimbó 2021

Közepes rubin szín, fiatalos. Intenzív illatában is a friss gyümölcsök dominálnak, elsősorban a ribizli. Szép savgerincet mutat, a lustaság nem érinti meg, egyensúlya kiváló. Ornamentikája a gyümölcsöktől hemzseg, amelyek még az utóízt is szépen uralják. A végén is üde és arányos tud maradni.

Jackfall Classicus Borok

Classicus vörösborok

Villányi Classicus Vörösborok

Tótágas Vörös 2015 / 2017

A Jackfall pince ezúttal is nagyot dobbantott: Cabernet Sauvignon és Franc, pici Merlot-val kiegészítve, ilyen áron…? Nos, így igaz és a bor mégis tartalmas és csábító, érdekes, meggybefőttes jellegű, közepes testtel, játékos struktúrával. Induljon a buli, álljon fejre minden!

Lendületes illatvilág, amelyben azonnal fel lehet fedezni a termőhelyet. Friss gyümölcsökkel mutatkozik, úgymint meggy, szeder, áfonya, valamint egy kevés keleti fűszer. Kóstolva finom savkészletet kapunk, karakteres, de nem túlzó tanninszerkezetet, az illatot idéző gyümölcsösséget. Szerkezete inkább feszes, teste közepes, a bor nagyon jól iható, simán meg lehet inni belőle több pohárral is.

Jackfall Redy Bisztróbor

Villányi REDY 2019

A REDy, a Villányi borvidék legújabb, „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben.

Jackfall Duett vörösbor

Duett 2019

Igazi gasztrobor, a Jackfall második bora, amely a pincészet indulásától velünk van, de mindig kicsit másképp. Általában a Portugieser uralja, és a Merlot egészít ki. Közepesnél nagyobb testét határozott gyümölcsös keret veszi körül, mely leginkább meggyes és szilvás.

Villányi Kékfrankos

Kékfrankos 2015

A Kékfrankos nevét egy anekdota szerint a napóleoni háborúk idején kapta, amikor a Sopronban elszállásolt francia katonák francia frankért vásárolták a bort. Az óta hívják kékfrankosnak.

Feltünően fiatalos megjelenés rubin színnel, enyhén lilás reflexszel. Friss illata a feketebogyós gyümölcsök mellett egy karakteres és sokrétű fűszertömeget is hordoz, ez utóbbi csábítóvá teszi. Szájban nagyon jó savakat kapunk, csiszolt, lendületes struktúrát, nagyon jó tannint. Sokrétű tétel, amiben óriási potenciál van.

Cseresznyés dűlőválogatás

Cseresznyés 2016

Folytatjuk a jól bevált házasítások sorát a Cseresznyéssel. A nevét egyszerűen a szőlőterületről kapta, ami hivatalosan nem is a Cseresznyés nevet viseli, csak mi hívtuk így magunk közt a rajta virító cseresznyefának köszönhetően. Az első évjárata a 2008-as volt, amit a 2012-es követett. A házasítás gerincét a Cabernet Sauvignon adja, és a már tőlünk megszokott módon 18 hónapot töltött hordóban a tétel. Azonban, ennél a házasításnál, szigorúan másod-harmad töltésű hordókat használtunk 225 literes és 5 hektósat egyaránt, hogy primer gyümölcsök ízei még szebben érvényesülhessenek.

Cabernet Franc száraz vörösbor

Cabernet Franc 2017

A Cabernet Franc kiemelkedik a többi szőlőfajta közül, mert a nagy évjáratok mindegyikében képes egyedi és egyértelmű módon bemutatni a borvidék különlegességét. A Villányi borvidék cabernet franc-jai, klímájából adódóan optimálisan hordozzák a mediterrán hatásokkal tűzdelt kontinentális klíma ízjegyeit. Egyszerre robosztus és elegáns, lehengerlő és játékos bor.

Cabernet Sauvignon Kisjakabfalva

Cabernet Sauvignon 2017

A Pillangó kistestvére. Lendületes intenzív bor, 100% cabernet sauvignon. Lendületes életerős bor. Illatában málna- és áfonyalekvár, szép gyümölcsösség érezhető, a háttérben visszafogott hordóhasználattal. Érett, de kissé még rakoncátlan csersavak, gazdag gyümölcsös zamatok, élénk, de jó savak.

A Cabernet Sauvignon rendkívül komplex illat- és íz-jegyzékkel bír. Ízeiben a fekete ribizke, a szeder és az eukaliptusz ismerhető fel. Illata talán a cseresznye és cédrus illatával írható le, de megjelenik benne a füge, a csokoládé és a meggy is. Tanninban gazdag, mint a Cabernet Franc. Alkoholtartalma ritkán marad 12 százalék alatt. A jó évjáratok hosszú, akár 5-10 év érlelést is kívánnak, hogy elérjék leggazdagabb állapotukat. Testessége és meghatározó fajtakaraktere cuvée borokban is kedvelt.

Classicus syrah Villányi Borvidék

Syrah 2016

Mély, fiatalos rubin szín, lilás széllel. Illata közepesnél intenzívebb, rendkívül precízen gyümölcsös, a meggy kivételes, de van áfonya és szeder is. Kóstolva remek szerkezetet kapunk: semmi nehézkesség, kirobbanó gyümölcs (lásd az illatot), remek savak, arányos alkohol, semmi melegség, alig detektálható hordóvanília. A tannin külön szám: egyszerre puha, csiszolt, de gerinces. A fajta petrolos-toastos jellege meg sem érinti.

Villányi prémium vörösborok

Prémium vörösborok

Prémium Villányi Portugieser Jackfall

Gesztenyés
2016 / 2017 / 2018

100% Portugieser. Érdekessége, hogy Villányban senki nem készít prémium bort ebből a fajtából, csak a JACKFALL.

Az oportó illat kiugrik a pohárból. Megkóstolva is szépen hozza az oportó egyértelmű jegyeit, feszes test, kellemes savérzet, ropogós gyümölcsök. Nagyszerű fajtajelleges Portugieser, érezhető potenciállal.

Közepes rubin szín. Mély gyümölcsösség az illatban, érett cseresznyével és édes fűszerekkel. A korty mély és jól strukturált, az ízben málna és cseresznye, selymes és puha tanninok, szép érettség, hosszú lecsengés.

Kékfrankos borok

Kékfrankos 2019

A Jackfall Borbirtok első prémium Kékfrankos bora.

A Kékfrankos nevét a legenda szerint a napóleoni háborúk idején kapta, amikor a Sopronban állomásozó francia katonák francia frankért vásárolták a bort. Az óta hívják kékfrankosnak. Rubin- vagy mélyvörös színű, férfias, karakteres, csersavban gazdag, testes, zamatos borát sokan kedvelik, a gazdák nagyburgundinak is nevezik. A Kékfrankos bora aránylag lassan fejlődik, egyéves korára az érdességét finom bársonyosság váltja fel, nemes ízével legbecsesebb vörösboraink közé tartozik. Nemcsak önmagában, hanem házasítva is kitűnő tulajdonságokat mutat, megtartva markáns karakterét.

100% Cabernet Sauvignon Bor

Pillangó 2020

Gyönyörű fajtajelleges illat fekete ribizlivel, kevés szederrel, borssal és csillagánizzsal, egy leheletnyi toastossággal a végén. Kóstolva komoly test, szépen lekerekedett tanninok és izgalmas savak. Az ízeket a fekete ribizli vezeti, de némi szilva és szeder is jelen van. A hordóhatás pont megfelelő, csak aláfestésként van jelen a vanília és a bors. A lecsengés hosszú. Komplex, elegáns tétel.

Villányi Franc Prémium vörösborok

Villányi Franc 2016

Közepesnél mélyebb rubin szín. Illatában intenzív piros és fekete bogyós gyümölcsök, kiegészülve édes fűszerekkel. Kóstolva egyszerre intenzív és elegáns, közepesnél csak egy picivel nagyobb testtel, kerek savakkal és elképesztő gyümölcsösséggel, selymes tanninokkal és közepesnél hosszabb lecsengéssel. “Nagyon egyben van!”

Jackfall Syrah prémium száraz vörösbor

Syrah 2009

A Jackfall pince Syrah bora először 2009- ben került palackba, a Kisharsányban lévő Gesztenyés dűlőnkről, amit 2003-ban ültettünk és 2006 óta termő. Mint az összes szőlőnket, a Syrah-t is kézzel szüreteljük, gondosan kiválogatjuk a legszebb fürtöket. Acél tartályban erjesztjük kíméletesen préseljük és 18 hónapig másodtöltésű magyar tölgyfahordókban érleljük. A fogadtatása felülmúlta minden várakozásunkat és azóta is az egyik legnépszerűbb borunk. Immáron a harmadik évjárat kerül a polcokra.

A fiatal telepítésnek, a gondos válogatásnak és a hozamkorlátozásnak köszönhetően jelentős koncentrációval bír. Mély rubin szín, illatban intenzív fűszeres aromák keverednek meggyel, szederrel és ibolyával. Szép savak, integrálódott selymes tannin bon-bon meggyel, szegfűszeggel, fekete borssal és a végén a fekete csoki marad, egész sokáig.

Grand cuvée Prémium Bordeaux házasítás

Grand 2012

A nagybor. Ennek megfelelően Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot a házasítás alapja, mely komoly, mégsem nehéz testet, nagyon finom tannin struktúrát kölcsönöz neki. Visszafogott, elegáns, erőteljesen gyümölcsös illat és szájat betöltő gyümölcsös ízvilág jellemzi. Egy „különleges évjárat” külónleges bora, várhatóan hosszú élettartammal. Minden palackját érdemes több órával a fogyasztás előtt felnyitni.

Kiegyensúlyozott illatában meggyes-cseresznyés gyümölcsösség és határtalan fűszeresség érződik. A hordó hatása zamatban erőteljesebb, toast, keserűcsoki, és az illat frissességével kontrasztban inkább aszalt szilvás jelleg tűnik fel. Telt, hosszú, nagy potenciállal rendelkező tétel, cabernet sauvignon és cabernet franc házasítása.

A Villányi Borvidéki borokat külföldi és a magyar szakemberek is a piac kiemelkedő minőségű és kedvelt tételei közé pozícionálják.

Jackfall Borászat Kisjakabfalva. DHC Villány

Pannon Borrégió – Villányi Borvidék

Elmúlt 18 éves? A weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.