JACKFALL
Borászat

A Jackfall Bormanufaktúra

“Ezt tudja Villány”

Egy olyan vidéken, ahol a kulturális sokszínűség, a borászat és a gasztronómiai végtelenség szövi át vastagon a hétköznapokat, ahol a történelmi események fordulatai egyszerre tesznek büszkévé és csalnak könnyeket az emberek szemébe és ahol minden bokor roskadozik a legendáktól, szóval egy ilyen mesebeli tájon vigyázni kell, hogy miről álmodozik az ember, mert az könnyen valóra is válhat.

Boroshordók a borászat pincében

A borászat

2005-ben elcsitultak a munkagépek, és Kisjakabfalván, az aprócska zsákfalu szívében új borászat született. A múlt szépségeihez való ragaszkodás és az élet szeretete volt a motorja annak az elhatározásnak, amiknek köszönhetően végül megépült az új pince és kialakításra került a feldolgozó. A cél az volt, hogy olyan fehér-, és vörösborok készüljenek a tölgyfahordók ölelésében, és az acéltartályok hűvösebb mosolygó takarásában, amik a villányi borvidék egyediségéhez hűek és méltók. Az eredmény minden tekintetben kiemelkedő.

Az évek alatt a magas minőségű borok általános ismérvei lettek a borászatnak köszönhetően a Jackfall borászának, Kőszeli Andrásnak. Tudása és a világ különböző híres bortermő vidékein szerzett tapasztalatainak köszönhetően már a kezdetetektől kivívta az elismerést a borászatnak itthon és külföldön, számos rangos borverseny erdeményben és fogyasztói elégedettségben egyaránt.

Kisharsány Szőlő Villányi Borvidék

A dűlők

14 hektáron folytatunk szőlőtermesztést. Kékoportó (Portugieser), Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Chardonnay szőlőkből készítjük borainkat. Szőlő ültetvényeink Kisharsányban a Bocor illetve Nagytótfalu mögött a Pillangó dűlőben találhatók. Mindegyik rendkívül jó fekvésű termőterület, ami a villányi bortermő vidékre jellemző lösszel borított, barna erdő talajnak is köszönhető. A kedvező talaj összetétel mellett a klíma is rendkívül fontos szerepet játszik. Mivel az ország legnapsütötte borvidékéről van szó, amire olykor ráerősít a Földközi-tenger felől érkező meleg levegő, a régióban egyedi, szubmediterrán mikroklíma keletkezik, ami segíti a régióban termelt különböző fajta borok karakter jegyeit hangsúlyozni.

Szép ház kúria

A “Szép ház”

A Szép házra mi mindig úgy gondolunk, mint egy üzenetre a múltból. A művészet és a szépség szeretetét hirdeti önmaga egyszerűségében. Magában foglalja a munka gyümölcsét, a természethez való közelség igényét és a fejlődés a változás emberi léptékét. Talán ezek a gondolatok is megfordultak Jandrasics Gábor és Elek Sára fejében, amikor először bevezették őket a romos ház egyik szobájába, és a lemeszelt falról egy foltban lekaparták a vakolatot, hogy láthatóvá váljon az idők folyamán eltakart gyönyörű minta kicsi részlete.

A korhűn berendezett sváb kúriában szeretettel várjuk vendégeinket, ahol a borok kóstolása közben remek lehetőség nyílik mély beszélgetésekre a nyugalom szigetén, autentikus vidéki környezetben.

Villány programok

Gesztenyés Portugieser vörösbor a hónap bora

Borajánlat

Gesztenyés (Portugieser)

A Jackfall Bormanufaktúra és maga a borász, Kőszeli András szívügyének tekinti Villány hagyományos szőlőfajtáját, a kékoportót, illetve ahogy hivatalosan nevezni kell, a Portugiesert.

És ami igazán érdekes, hogy – amennyiben az évjárat is engedi – prémium bort készítünk e sokoldalú és igzalmas fajtából. Nevét a dűlőről kapta, ahol terem, és ahol igen jól érzi magát. És hogy milyen is a Jackfall Gesztenyés? Csak az érti, aki már kóstolta. Próbáld ki Te is!

Jackfall Borászat szálláshely

A JACKFALL Bormanufaktúra Villány mellett egy gyönyörű aprófalu, Kisjakabfalva szívében található, igazi ékszerdoboz. A borászatot és a hozzá kapcsolódó vendéglátást egy műemlék jellegű, hagyományos sváb birtokon alakítottuk ki. A Borászat 2020-ra kibővült egy a legmodernebb technológiákkal felszerelt új feldolgozó üzemmel.

Elmúlt 18 éves? A weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.