XXVII. Európai Bordalfesztivál

Bordalfesztivál Jackfall Borászat
XXVII. Európai Bordalfesztivál

A bor mindig is túlmutatott saját magán. Egy közös metszőpont kultúrák és népek között, mert szerteágazó tulajdonságai mindig egy irányba mutatnak, ahogy az embereknél is. Mindannyian alkalmazkodunk a saját körülményeinkhez, de az alap tulajdonságainkban hasonlítunk, ahogy a szőlő és a borász is az adott éghajlat lehetőségeit használja ki, hogy a legjobb bort tudja elkészíteni. A jó bor elkészítéséhez tudás és tapasztalat kell, a természet és a hagyományok tisztelete. A bor készítés hagyomány, ami évezredekre visszamenőleg köti össze az emberiséget.

A Bor és a kultúrák


Bár a kultúrák különbözőek voltak, és a mai technológiák is már fényévekre vannak a kezdeti eszközöktől, maga a folyamat és a cél nem változott. Az ember bort készít, mert ennek így kell lennie. A bornak léteznie kell. A borok között mindenki megtalálja a saját hangulatához vagy ízlésvilágához passzoló tételt. A bor megnyitja a lelket és kifakítja az ellentéteket. Közelebb hozza egymáshoz az embereket és a beszélgetések során rájövünk, hogy mennyire egyformák vagyunk, hogy nincs is közöttünk akkora különbség.

Bordalfesztivál a Jackfalnál


A bordalok a bort és a belőle fakadó jó kedvet ünneplik és méltatják. Azt, hogy a bor is egyike annak a számtalan dolognak a világon, amik nem csak a kultúrákat, hanem a különböző korokat is összekötik. Élvezetéhez mértékletesség kell, a mértékletességből pedig a tisztelet fakad. Tisztelet azok előtt, akik megőrizték a hagyományokat az utókornak, hogy tanuljanak, és tisztelet azoknak, akik most művelik őket és tovább adják a tudást. A borból fakadó és virágzó jó kedv akkor a legjobb, ha együtt vagyunk. Ha a nevetés, féktelen beszélgetés és egymás szavába vágás után felcsendül egy bordal, akkor érezzük és tudjuk, hogy abban a pillanatban mind ugyanarra gondolunk.


Idén 27. alkalommal rendezik meg az Európai Bordalfesztivált Pécsett. Villányban és környékén is lesznek előadások. Többek között hozzánk, a Jackfall Bormanufaktúrához is ellátogat egy kórus, mégpedig a Vocal group DOMEN, Szlovéniából. Az előadásuk szeptember 24-én, vasárnap délelőtt 11 órától lesz hallható a Jackfallnál. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Honlap

Bor, mint kapcsolati tényező.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei Bordal Fesztivál alkalmával a Jackfall Bormanufaktúra is helyszínként szerepelhet a programon.

Hisszük és tudjuk, hogy a bor kapcsolatteremtő ereje nemcsak a jelenben történő barátságok kialakulásában vagy elmélyítésében segít, hanem szoros kötelék a múlttal, melyből a jövő is folyamatosan építkezik.

Albino Bonavita Choir

Ennek a szellemiségnek a jegyében kerül idén is megrendezésre a Pécsi Férfikar Alapítvány és a Villány- Siklós Borút által a XXVI. európai bordalfesztivál.

Várunk mindenkit sok szeretettel a Jackfall Bormanufaktúránál, hogy együtt hallgathassuk meg az olaszországi Albino Bonavita Choir előadását szeptember 23-án, 19:00-kor.

il Coro Albino Bonavita CAI

Szállás foglalása a Borászatnál

Elmúlt 18 éves? A weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.