A borok reprezentációs adójának változása 2023

Az ajándékba adott bor több mint egy gesztus, amivel az ünnepek alkalmával ismétlődő adok – kapok folyamatot lehet könnyen kiváltani. A bor szimbolikus jelentése párban jár a hangulatot megízesítő és kellemessé varázsló tulajdonságával. Elismerés és hála az üzenete minden palacknak. Elismerés a minőségért és köszönet az időért! Ajándékozzon Jackfall bort ügyfeleinek és alkalmazottjainak karácsonyra reprezentációs adó nélkül!

Rendelet változás

Az októberben megjelent kormányrendelet szerint 2023. november 16-ától a veszélyhelyzet fennállásáig nem terheli reprezentációs adó a közvetlenül a magyar borászoktól beszerzett, üzleti célú reprezentációra és üzleti ajándéknak megvásárolt palackozott borokat.

Az eddig érvényes szabályozás szerint minden esetben a termék árának 1,18-szorosa után 15 százalékos szja és 13 százalékos szocho terhelte az üzleti ajándéknak vásárolt borokat. Az új rendelet életbe lépésével ez az adó megszűnik. Így 33,04 százalékkal kevesebbe kerül majd a cégeknek, ha reprezentációs célokra közvetlenül a termelőtől vásárolják a palackozott kiszerelésű, oltalom alatt álló eredet-megjelöléssel vagy oltalom alatt álló földrajzi jelzéssel ellátott borászati termékeket.

Reprezentációs adó nélkül vásárolható borok

A Jackfall Bormanufaktúra összes palackozott bora és a Brut Nature Chardonnay Pezsgője is DHC Villány eredetvédett jelölésű. Tehát ezek a tételek a borok reprezentációs adójának változása következtében szja és szocho megfizetése nélkül ajándékozhatók!

bort Karácsonyra reprezentációs adó mentesen
Ajándékozzon Jackfall bort Karácsonyra!

Forrás: NAV

Magyar Közlöny 2023. évi 141. számában megjelent a Kormány 451/2023. (X. 4.) Korm. rendelete egyes juttatások adózásának veszélyhelyzetben alkalmazandó szabályairól.

Elmúlt 18 éves? A weboldalt csak 18 éven felüliek látogathatják.